ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ

στις

Σύμφωνα με την Ελληνική αρχαιολογία στην Πατρίδα μας,συνέβησαν τρείς κατακλυσμοί,του Ωγύγου,του Δαρδάνου και του Δευκαλίωνος.

Ο πρώτος κατακλυσμός,συνέβη επι βασιλείας Ωγύγου και γι’αυτό επήρε και το όνομα του.Τότε πλημμύρισε η Αττική και οι κάτοικοι της,άλλοι πνιγήκανε και άλλοι προλάβανε να την εγκαταλείψουνε.Αυτό έγινε επειδή ο Κηφισός ποταμός πλημμύρισε και έπνιξε την Αττική και την Βοιωτία(Παυσανίας Βοιωτικά Ε’ και Η’ σχολ. Απόλλων Γ’1177).Αναφέρεται πως εφάνη ένα παράξενο σημείο εις τον δίσκον της Αφροδίτης.Ο Fereret(αστρολόγος),περι το 1800,πίστευε πως κάπιος κομήτης και ουχι η Αφροδίτη,που πέρασε πολύ κοντά από την Γή,ήτανε η αιτία επειδή δημιούργησε μεγάλο παλιρροϊκό κύμα,προξενώντας την καταστροφή.

Ο κατακλυσμός αυτός,χρονολογείται την όγδοη εποχή,δηλαδή πριν 25000 χρόνια (πρό εποχής).Ο εν λόγω κατακλυσμός συνέβη το τριακοστό έβδομο έτος της βασιλείας του.Γυναίκα του,ήτανε η Θήβη,κόρη του Διός και γέννησε τον Ελευσίνα και τις Πραξιδήκες.

Στην μετά κατακλυσμόν εποχή,δεν υπάρχουνε στοιχεία του τι συνέβη.Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι ο Γιός του Ωγύγου,έκτισε την Ελευσίνα,υπήρχε όμως και άλλη κομώπολη με το όνομα Ελευσίνα και Αθήνα στην Βοιωτία,δίπλα στην Κωπαϊδα,η οποία καταστράφηκε από μεγάλη πλημμύρα,επι Κέκροπος.

Ο Δεύτερος κατακλυσμός,αυτός του Δαρδάνου,κατά τον Βιργίλιο και τον Πλάτωνα,ο Δάρδανος ήτανε Γιός του Κόρυθος ο οποίος ήτανε Αρκάδας και τον συγχέουν με τον Δία,άρα ήταν Υιός του Διός.Να σημειωθεί ότι τα έθιμα,οι Θεοί,τα Ονόματα και η Γλώσσα των τρώων,ήσανε Πελασγιακά,ίδια με αυτά των Αρκάδων Ελλήνων.

Για τον Κατακλυσμό,γνωρίζουμε ότι συνέβη μεγάλη πλημμύρα που σκέπασε τις πεδιάδες της Αρκαδίας και οι κορυφές των Όρεων,δεν ήσανε ικανές να θρέψουνε τους κατοίκους της.Πίσω έμεινε ο Δίμας,με ένα μέρος των Αρκάδων,ενώ ο Δάρδανος και ο Ιασίων,παίρνοντας τους υπόλοιπου Αρκάδες,πήγανε στην Σαμοθράκη όπου έκτισαν τον ναό των μεγάλων θεών όπου γινόντουσαν αργότερα τα Καβείροια μυστήρια.Επειδή όμως το νησί αυτό,δεν είχε την δυνατότητα να τους θρέψει,έμεινε πίσω μόνο ο Ιασίων με ορισμένους,ενώ ο Δάρδανος,πέρασε με τους περισσότερους εις την Μικράν Ασίαν.Με αυτό,συμφωνούνε και οι γεννεές,δηλαδή ο Δάρδανος,ήτανε μια γενιά μετά τον Πάλλοντα,επειδή είχε πάρει την κόρη του ως σύζυγο.Απο την γενεά του Δαρδάνου,έως αυτή του Έκτορος,μεσολαβήσανε 7 γενεές.Άρα ο Δάρδανος,πήγε πολύ πρίν τον Τρωικό πόλεμο στην Μικρά Ασία, και ήτανε ο προπάτορας του.Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Τροία,αποκαλείτο και Ίλιον,εξ’ού και το έπος Ομήρου Ιλιάδα.

Ο κατακλυσμός,του Δαρδάνου,συνέβη περι το 9000 π.Χ.

Ο κατακλυσμός του Δευκαλιώνος,ο οποίος ήτανε ΕΛΛΗΝ,υιός του Προμηθέως και της Κλειμένης,κόρης του Άτλαντος,με καταγωγή από την Πελοπόνησο.Επειδή οι απόγονοι των Τιτάνων,ήσαν ανάγωγοι όπως οι πρόγονοι τους,απεφάσισε ο Δίας,να εξολοθρεύσει το γένος τους.Το συμβούλιο,βρήκε σύμφωνους,όλους του θεούς.

Μαθαίνοντας το ο Προμηθεύς,ειδοποίησε τον Δευκαλίωνα έτσι ώστε να σωθεί αυτός και η σύζυγος του,η Πυρρά,η οποία ήτανε και Εξαδέλφη του. ΟΔευκαλίων,κατασκεύασε ένα πλοίο και μπήκε με την Πυρρά. Ο Δίας,τότε εδημιούργησε βροχή για 9 μερόνυχτα,πλημμυρίζοντας τα περισσότερα μέρη της Ελλάδος,πνίγοντας ανθρώπους και ζώα,από τους οποίους γλίτωσαν ελάχιστοι επειδή κατέφυγαν εις τας κορυφάς των Ορέων.Ο Δευακλίων,πλέοντας για 9 μερόνυχτα,προσάραξε στον Άθωνα ή στην Δωδώνη.Σύμωνα όμως με την παράδοση,στον Παρνασσό,όπου θυσίασαν στον Φυξίοντα Δία.Τότε ο Δίας,είπε στον Ερμή,να του ζητήσει τι επιθυμεί.Ο Ερμής,του ζήτησε ανθρώπους.Τότε,ο Δίας,του είπε να ρίχνουνε πέτρες και να γεννώνται παιδιά.Απο τις Πέτρες του Δευκαλιώνος,αρσενικά και αυτές της Πυρράς,Θυληκά.

Έτσι εποικίσθη και εκπολιτίσθη εκ νέου η Ελλάς.Απο εκεί βγαίνουνε και το «Λα-ος» και ονομάστηκε λαός,από την ρίζα «λα»,που σημαίνει Λίθος/πέτρα.

Ο Πίνδαρος,λέγει «το λίθινον γένος»(Ωγυγία τόμος Δ’,Αθανάσιος Σταγειρίτης).

Ο κατακλυσμός αυτός,έγινε περι το 5200 πχ.

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:Έρευνα, Βασίλης Δεληβέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *