ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ: Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΙΟΗΘΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

στις

Η Τέχνη είναι βασικός παράγοντας που δημιουργεί το περιβάλλον για να αποκαλύψει στους νέους τα βασικά ζητήματα ηθικής, τα οποία προκύπτουν από τα επιτεύγματα σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Με τη χρήση των έργων ζωγραφικής και του δράματος, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν κατέχουν ένα καινοτόμο εργαλείο, το οποίο συμπληρώνει τη διαδικασία της επιστημονικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές/φοιτητές αναλαμβάνουν σημαντικούς ρόλους στη διαδικασία (ηθοποιοί, ακροατές, μέλη επιτροπών, σχολιαστές, μέλη συζήτησης). H Τέχνη, μέσα από τις διαφορετικές δραστηριότητες, προκαλεί τους εκπαιδευόμενους να σκεφτούν, να διερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν τα ηθικά ζητήματα, τα οποία αναφέρονται στις επιστήμες, που με τον τυπικό εκπαιδευτικό τρόπο διδασκαλίας δεν μπορούν να κατανοήσουν.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα του Επίκουρου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειου Φανάρα, σκανάρετε και ακολουθήστε το νήμα της έρευνας:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *