ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

στις

Μετά το συνέδριο της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την εκστρατεία στην Ασία, σχηματίζονται και στη νότιο Ελλάδα ίλες βαρέως οπλισμένων ιππέων, από τις οποίες τρεις συνοδεύουν από το πρώτο στάδιο της εκστρατείας τον Αλέξανδρο. 

Επί Φιλίππου Β, η στρατολόγηση ιππέων επεκτείνεται και στις νέες μακεδονικές κτήσεις, με στόχο το σχηματισμό ενός σώματος λογχοφόρων, ελαφριά οπλισμένων ιππέων, που αργότερα καταγράφονται ως πρόδρομοι. Η συντριπτική πλειονότητα των προδρόμων είναι Θράκες, οπλισμένοι αρχικά με ακόντια, στοιχείο που αντικατοπτρίζεται και στον χαρακτηρισμό τους ως ιππακοντιστών 

Οι ενέργειες του Αλέξανδρου σε κάθε επίπεδο πολιτικής, οικονομίας, στρατηγικής και τακτικής αποκαλύπτουν μια μεγαλοφυή προσωπικότητα, ένα άνθρωπο εξαιρετικά μελετηρό, μεθοδικό, ορθολογιστή και στυγνά ίσως πραγματιστή. Ο Αλέξανδρος είναι ο πρώτος που συλλαμβάνει την ιδέα του ενιαίου ευρασιατικού χώρου. Η διαχρονική ισχύ των αντιλήψεών του τον καθιστά περισσότερο σύγχρονο ακόμη και από τους σύγχρονους ηγέτες και αυτό είναι ίσως το βασικό στοιχείο που διατηρεί σταθερά την προσωπικότητά του στο ιστορικό προσκήνιο σε πείσμα της ροής του χρόνου. 

Ο Άγνωστος Αλέξανδρος, Ηλιόπουλος Γ. 

Αριθ. 369 

Εκδ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ 

Σκάναρε και ακολούθησε το νήμα της έρευνας:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *