ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: ΟΙ 21 ΤΟΥ 21

στις

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στους ήρωες εκείνους οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό των γνωστών σε μας ηρώων. Μπορεί να μην στεφανώθηκαν με δόξα και τιμή, αλλά σίγουρα κατέχουν μια εξέχουσα θέση στην Ιστορία και στην καρδιά μας. Ο απλός κλέφτης αψηφούσε τον κίνδυνο και τις κακουχίες. Η τροφή και η ενδυμασία ήταν στοιχειώδεις ανάγκες για αυτόν. Μια φουστανέλα, βρόμικη από την πολυκαιρία, και ένα κομμάτι ψωμί αρκούσαν για να ζήσει. 

Ρήγας Φεραίος, Ο Πρόδρομος της Επανάστασης, ο Ρήγας ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν ότι το ελληνικό έθνος δε θα μπορούσε ποτέ να λυτρωθεί, αν δε συσπειρωνόταν γύρω από τα ιδανικά τα οποία θα του έδιναν τη δύναμη να πολεμήσει τον εχθρό. 

Αθανάσιος Τσακάλωφ, Το μετριοπαθές πνεύμα της Φιλικής, μέσα από τη Φιλική Εταιρεία, τόσο ο Τσακάλωφ όσο και οι συνεργάτες του, προσπάθησαν να οργανώσουν μια πραγματική επανάσταση, που θα έδιωχνε τους εχθρούς μακριά από την πατρίδα που είχαν στερηθεί. 

Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Πυρπολητής, όσοι δεν τον είχαν δει, τον φαντάζονταν ως γιγαντόσωμο και δυνατό άντρα. Ο μικρόσωμος Κανάρης έμελλε να γίνει ο ατρόμητος μπουρλοτιέρης και το όνομά του δοξάστηκε τόσο, που ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης γράφει… «…..Είναι τόσο βαρύ το όνομα του Κανάρη, είναι πολύ και φοβούμαι μη υπό τον πελώριο όγκο κύψη τον αυχένα η ποίησις μου». 

Οι 21 του 21 

Αριθ. 265 

Εκδος. Εμπειρία 

Σκάναρε και ακολούθησε το νήμα της έρευνας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *