ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ

στις

Η ιστορία είναι πραγματική και βασίζεται σε γεγονότα που έγιναν κατά την περίοδο 1916-1918, στη Μακεδονία, στη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. 70.000 Μακεδόνες σύρθηκαν όμηροι στη γη του εχθρού. Από αυτούς μονάχα 12.000 έζησαν και γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους.  

« Άγγελε, είπε με ταραχή ο πατέρας. Είσαι μεγάλος πια και πρέπει να ξέρεις. Η κατάσταση παιδί μου είναι αρκετά σοβαρή. Η χώρα μας κάνει ότι μπορεί για να μην μπει στον πόλεμο……. Οι Βόρειοι θα είναι σε λίγο ανεπίσημα κατακτητές μας. Το μίσος που μας έχουν είναι πολύ δυνατό. Δεν ξεχνούν πως τους νικήσαμε στο προηγούμενο πόλεμο…… πρέπει λοιπόν να φύγουμε , να πάμε σε ασφαλέστερο μέρος, για λίγο καιρό. Τον εχθρό εδώ δεν υπάρχει τρόπος να τον πολεμήσουμε. Θέλω, να με βοηθήσεις με το θάρρος σου. Να σταθείς σαν άντρας δίπλα στη μάνα σου, την αδερφή σου και το μικρό σου αδερφό…… 

Ένα νιαούρισμα ακούστηκε κι ο Αλέξανδρος πήδηξε σαν βολίδα από το τρένο…. 

…. Έννοια σου μάνα, θα σου τον φέρω…… με το λιγοστό φως της λάμπας, τράβηξε τον Αλέξανδρο από το μανίκι, φωνή δε βγήκε από το στόμα του. Αγκαλιάστηκαν, σφίχτηκαν….

Ο μικρός αδερφός 

Αριθ. 473 

Λότη Πέτροβιτσ- Ανδρουτσοπούλου 

Εκδ. Πατάκη 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *