ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

στις

Η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα τής Ελλάδος, «μπήκε δυναμικά» στον χώρο του αθλητισμού, με τη δημιουργία πολλών αθλημάτων και αθλητικών συλλόγων!

Οι πιο γνωστοί, χρονολογικά, αθλητικοί σύλλογοι, είναι: η ομάδα του «ΗΡΑΚΛΗ», με την ίδρυσή της το 1908, το 1914, η ομάδα του «ΑΡΗ», έκανε την πρώτη της εμφάνιση και την χρονιά του 1926, δημιουργήθηκαν: ο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» στις 26 Ιανουαρίου, και στις 20 Απριλίου, «γεννήθηκε» η ομάδα του «ΠΑΟΚ». 

Αυτοί, οι σύλλογοι, εκτός από το ποδόσφαιρο, περιλαμβάνουν και πολλά άλλα, αθλήματα! Εξ άλλου, δεν είναι οι μοναδικοί στη Θεσσαλονίκη, αλλά, υπάρχουν και άλλοι πολλοί επαγγελματικοί όσο και ερασιτεχνικοί σε όλα τα αθλήματα. 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: 

Βρεθήκαμε σε έναν ποδηλατικό αγώνα «ΜΤΒ», στο «Σέϊχ Σου». Το ποδηλατικό τμήμα του «ΠΑΟΚ», σε συνεργασία με τον «Δήμο Πυλαίας», «Χορτιάτη», και το κατάστημα: «Cycle», διοργάνωσαν «ορεινή ποδηλασία», «ορεινό τρέξιμο», και «family race». Στους ποδηλατικούς αγώνες, «το παρόν» έδωσαν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, και κυρίως από τις βόρειες περιοχές. Οι κατηγορίες, που συμμετείχαν στους αγώνες «ορεινής ποδηλασίας», ήσαν: «μίνι μικρά», «μίνι μεγάλα», «παμπαίδες-πανκορασίδες» και «παίδες-κορασίδες». Υπήρχε, όμως, «αγώνας open» και μπορούσαν να συμμετάσχουν άτομα μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως και άτομα που δεν έχουν «δελτίο» σε καμία ομάδα και το κάνουν καθαρά για χόμπυ. Όσον αφορά το «ορεινό τρέξιμο», ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν, ήταν πολύ μεγάλος! 

ΡΑΓΚΜΠΥ: 

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε, στις εγκαταστάσεις του «Ιβανοφείου», προπόνηση «ράγκμπυ». Το «ράγκμπυ», αν και όχι τόσο διαδεδομένο άθλημα στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα που γι’ αυτούς είναι «όλη τους η ζωή»! Πέρα από άνδρες, συναντήσαμε και γυναίκες, που εδώ και χρόνια, ασχολούνται με το άθλημα αυτό. 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 

Ο «βασιλιάς» όλων των αθλημάτων, που εδώ και χρόνια έχει επικρατήσει όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρον τον κόσμο! Από πολύ μικρή ηλικία, οι γονείς στέλνουν κυρίως τα αγόρια, σε κάποια «ακαδημία ποδοσφαίρου». Εμείς, πήγαμε στον φιλικό αγώνα των ερασιτεχνικών σωματείων: «Αχιλλέα Τριανδρίας», με: τον «Μελητέα». 

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (AUDIO)

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: 

Ένας «εναλλακτικός» τρόπος άθλησης, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «σήμα κατατεθέν». Έχει επικρατήσει, στην καθημερινότητα των ανθρώπων και έχει γίνει «τρόπος ζωής». Άλλοι, «στρέφονται», εκεί για υγεία και ευεξία, άλλοι για ενδυνάμωση, άλλοι για διατήρηση της φυσικής τους καταστάσεως, και άλλοι για χαλάρωση από την «φόρτιση» της καθημερινότητας. Βέβαια, υπάρχουν, και άλλες κατηγορίες ατόμων με «ειδικές παθήσεις», που γυμνάζονται. Για παράδειγμα: αυτοί που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στις αρθρώσεις, στη μέση, κ.α. Επισκεφτήκαμε το γυμναστήριο: «KINISSIS», το οποίο μας παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις αίθουσες: «Pilates», «TRX», «Body Pump», και ταυτόχρονα, να δοκιμάσουμε ορισμένα όργανά του. 

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:Έρευνα, Ελίζα Ηλιάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *