11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

στις

Οι δίδυμοι πύργοι κατασκευάστηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως και τις αρχές της  δεκαετίας του ’70.  

Κάθε πύργος είχε βάρος περίπου 500.000 τόνων και μπορούσε να αντέξει  σε τυφώνες ταχύτητας 225κμ/ω. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε ένας νέος τρόπος κατασκευής. Τα κτίρια έμοιαζαν σαν 2 σωλήνες (ο ένας μέσα στον άλλον). Ο  εσωτερικός σωλήνας ονομαζόταν πυρήνας και αποτελούνταν από ατσαλένιες δοκούς. Επίσης στον πυρήνα υπήρχαν τα ασανσέρ, σκάλες  και διάφορα βοηθητικά δωμάτια. Ο κάθε όροφος  μπορούσε να σηκώσει 1300 τόνους, εκτός του δικού του βάρους. Το τεράστιο βάρος των κτιρίων ήταν και ο λόγος που  έπεσαν κατευθείαν κάθετα χωρίς να υπάρχει κάποια απόκλιση.
Αναλογικά με τα αεροσκάφη, οι πύργοι είχαν 1000 φορές τη μάζα των αεροσκαφών και  μπορούσαν να αντέξουν σταθερούς ανέμους 30 φορές τα βάρη των αεροσκαφών !  

Τα μέταλλα  που χρησιμοποιούνται στα σημερινά αεροσκάφη είναι κατά πολύ λιγότερο  ανθεκτικά  από τα μέταλλα που είχε κατασκευαστεί το WTC. Τα μόνα σημεία του αεροσκάφους   που μπορούν να συγκριθούν σε σκληρότητα με τα μέταλλα των πύργων, είναι κάποια σημεία  έδρασης στην «κοιλία» του αεροσκάφους. Για το λόγο αυτό, ενώ κατά την πρόσκρουση, πολλοί δοκοί στήριξης του κτιρίου καταστράφηκαν, το βάρος μοιράστηκε στις υπόλοιπες δοκούς  που δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να στηρίξουν το έξτρα βάρος.  

90.000 L αεροπορικού καυσίμου, JP-8, χύθηκαν στους πύργους όπου και ξέσπασε πυρκαγιά,  η οποία δεν ξεπέρασε σε θερμοκρασία τους 1000 C ενώ τα μέταλλα κατασκευής άντεχαν θερμοκρασίες, έως και 1500 C.  

Το δομικό ατσάλι αρχίζει να «μαλακώνει» στους 450 C και στους 650 C χάνει τη μισή του  αντοχή.  Παρόλα αυτά όμως η μείωση της αντοχής του ατσαλιού δεν ήταν ικανή του  αποτελέσματος.

• Σημαντικό πρόβλημα της δομής κατά την πυρκαγιά, ήταν ότι η φωτιά δεν είχε σε όλα τα  σημεία την ίδια θερμοκρασία με αποτέλεσμα κάποια μεταλλικά δοκάρια να καταπονούνται,  περισσότερο από κάποια άλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανομοιομορφία της δομικής  αντοχής.

• Ο κάθε όροφος συγκρατούνταν με «κλιπς».
Ο συνδυασμός ανομοιόμορφης θερμοκρασίας, πυρκαγιάς, βάρους ανάγκασε κάποια κλιπς  ορόφου να αποκολληθούν με αποτέλεσμα ο όροφος να πέσει στον από κάτω του και να  ξεκινήσει μια διαδικασία ντόμινο. Χρειάστηκαν περίπου 10 sec για να ολοκληρωθεί η  κατεδάφιση του κτιρίου, το οποίο βρέθηκε στο έδαφος με μια ταχύτητα της τάξης των 250 χλμ/ω.

• Τα αεροσκάφη που χτύπησαν τους δίδυμους πύργους ήταν BOEING 767 της American  Airlines στον Βόρειο Πύργο και της United airlines στο Νότιο.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

• Η Νέα Υόρκη(New York city) έχει 11 γράμματα….  

To Afghanistan έχει 11 γράμματα… 

Το1993 ένας τρομοκράτης απείλησε ότι θα καταστρέψει τους δίδυμους πύργους.  Το όνομα του ήταν Ramsin Yuseb και έχει επίσης 11 γράμματα….  

Το ένα από τα 2 αεροπλάνα που έπεσε στους πύργους είχε τον αριθμό πτήσης «11» και μετέφερε 92 επιβάτες.9+2=11…  

Το άλλο αεροσκάφος είχε αριθμό πτήσεις «77» και μετέφερε 65 επιβάτες.6+5=11….

• 11/9=1+1+9=11…….  

Οι Αμερικάνοι παρουσιάζουν ανάποδα τις ημερομηνίες, δηλαδή 9/11.Ο αριθμός ανάγκης της  Αμερικής είναι 911…  

Ο συνολικός αριθμός θυμάτων από αεροπειρατείες είναι 254 άτομα.2+5+4=11…..  

Η 11/9 είναι η 254 ημέρα του έτους….  

Η βομβιστική επίθεση στην Ισπανία(Μαδρίτη)έγινε 911 μέρες μετά τις 11/9…..  

Ως γνωστόν ο αετός είναι σύμβολο των ΗΠΑ.

• Το ρητό E PLURIBUS UNUM σημαίνει «ενότητα από την πολλαπλότητα». Τα 13 πεντάκτινα  αστέρια συμβολίζουν τις 13 παλιές αποικίες. Ο αριθμός 13 επίσης είναι αποκρυφιστικός μια και σημαίνει επίσης την 13 η ώρα. Δηλαδή το τέλος ενός κύκλου και αρχή ενός άλλου. Το 9.11  εδάφιο του Κορανίου αναφέρει: 

«έχει γραφτεί ότι ένας γιος της Αραβίας θα ξυπνούσε έναν τρομακτικό αετό. Η οργή του αετού θα γινόταν αισθητή σε όλα τα εδάφη του Αλλάχ ενώ μερικοί από τους ανθρώπους έτρεμαν στην απελπισία που εκείνος χαιρόταν: για την οργή του αετού που καθάρισε τα εδάφη του Αλλάχ και μετά υπήρξε ειρήνη » 

ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ…;

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε την επίθεση εώς και 6 μήνες

 νωρίτερα!!!  

Το NORAD είναι ένα σύστημα των Αμερικανών το οποίο ενημερώνει  την ασφάλεια  της χώρας εκτός των άλλων ,όταν παρεκκλίνει ένα αεροσκάφος από την πορεία του….  

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα….

Στις λίστες επιβατών δεν υπάρχουν επιβάτες με  αραβικά ονόματα και πολλοί από τους

κατηγορούμενους ζουν εκτός ΗΠΑ. Μάλιστα τα άτομα αυτά λένε πως χρησιμοποιούν το όνομά

τους.  Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως άκουσαν και είδαν 2 εκρήξεις.  

Το μετρό που βρίσκεται κάτω από  τους πύργους ,σε ώρα αιχμής, δεν είχε επιβάτες. 

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:Έρευνα, Παναγιώτης Ξάνθου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *