ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

στις

Μία ιδιαίτερη ανακάλυψη έφερε πρόσφατα στο φως μία ομάδα επιστημόνων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πλάσμα, το οποίο ανακαλύφθηκε στα όρη της Ινδίας.

Η ανακάλυψη που έχει ξαφνιάσει κι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου παγκοσμίως, έγινε στα βουνά Western Ghats της Ινδίας όταν μία ομάδα επιστημόνων βρήκε ένα είδος ζώου το οποίο έως τώρα δεν είχε καταγραφεί σε καμία λίστα του ζωικού βασιλείου. Το πλάσμα το οποίο βρήκαν είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος, έχει μωβ γυαλιστερό δέρμα και γαλάζια μάτια. Κατά κοινή ομολογία η εξωτερική του εμφάνισή θυμίζει αυτή του σαλαχιού ενώ διακρίνονται πάνω του κι ορισμένα κοινά σημεία με ένα είδος βατράχου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζώο αυτό είναι αμφίβιο και τρέφεται με τερμίτες και μυρμήγκια χρησιμοποιώντας τη μακριά αυλακωτή γλώσσα του.

Η ονομασία που δόθηκε σε αυτό το είδος είναι «Nasikabatrachus bhupathi» προς τιμήν του ερπετολόγου καθηγητή Subramaniam Bhupathy, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 28 Απριλίου του 2014 επίσης στα βουνά Western Ghats της Ινδίας και συγκεκριμένα στο Agastya Mala . Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως είχε βρεθεί και το 2003 ένα παρόμοιο ζώο στο ίδιο μέρος ωστόσο οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το αν πρόκειται για το ίδιο είδος.

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:

Έρευνα, Σοφία Στεφανίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *