ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ: Η ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ

στις

Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης. Το ίντερνετ έκανε την εμφάνιση του δυναμικά στην καθημερινότητα του απλού πολίτη πριν από 20 περίπου χρόνια, βομβαρδίζοντας με πληροφορίες για το κάθε τι που αφορά τον καθένα, και όχι μόνο. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του ον της αμφισβήτησης και της περιέργειας. Από την πρώτη στιγμή που η εξέλιξη της φύσης τον έφερε στον κόσμο, αναρωτιόταν για όλα γύρω του προσπαθώντας να τα κατανοήσει. Και όταν κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, έδινε θεϊκή υπόσταση στο άγνωστο και το προσκυνούσε.

Στο πέρασμα των χιλιάδων χρόνων στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, πάρα πολλές πληροφορίες άρχισαν να αποκωδικοποιούνται, βιωματικά κυρίως, και μεγάλα μυστήρια του κόσμου άρχισαν να κατανοούνται. Λόγω της αδυναμίας του να ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις και να γνωρίσει καλύτερα τα φυσικά χαρακτηριστικά και τη δομή της Γης, άρχισε να εικάζει για τη γεωμετρία της και τη θέση της στον ουρανό.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η αντίληψη της επίπεδης Γης. Η βαρύτητα, οι κινήσεις των πλανητών και ο ρόλος του Ήλιου ήταν κάτι άγνωστα εκείνες τις εποχές. Η λογική ήθελε τη Γη να είναι μια τεράστια έκταση που περιβάλλεται από θάλασσα στο άπειρο. Τι και αν έβλεπαν στον νυχτερινό ουρανό ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι όταν είχε πανσέληνο. Τα άστρα που γέμιζαν τις νύχτες δεν μοιάζανε επίπεδα όπως και ο “Θεός” Ήλιος επίσης.

Διάφοροι πολιτισμοί, όπως της αρχαίας Αιγύπτου, της Βαβυλώνας, της Ελλάδας και της Κίνας είχαν αναφορές για επίπεδη Γη. Ξεκινώντας από την αρχαία Ελλάδα όμως, το παράδειγμα της σφαιρικής Γης σταδιακά επικράτησε σε όλο τον κόσμο υποσκελίζοντας αυτό της επίπεδης.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την μετάβαση έπαιξε ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος. Ο Ερατοσθένης που έζησε και μεγαλούργησε τον 3ο αιώνα π.Χ. ήταν μαθηματικός, γεωγράφος, αστρονόμος και φιλόλογος. Κατάφερε με έναν απλό αλλά πολύ έξυπνο τρόπο να μετρήσει την περιφέρεια της Γης, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ο πλανήτης μας είναι σφαιρικός.

Πως το έκανε αυτό; Ο Ερατοσθένης πληροφορήθηκε ότι στη Συήνη (σημερινό Ασουάν) ο Ήλιος κατά το μεσημέρι του θερινού ηλιοστασίου ρίχνει τις ακτίνες του κάθετα στον ορίζοντα και φωτίζει τον πυθμένα ενός πηγαδιού. Την ίδια στιγμή στην Αλεξάνδρεια οι ακτίνες του ηλίου σχηματίζουν μια γωνία 7,2 μοιρών με την κατακόρυφο του τόπου. Στη συνέχεια μέτρησε την απόσταση Αλεξάνδρειας – Συήνης και υπολόγισε, όπως φαίνεται στο σχήμα που ακολουθεί, με μεγάλη ακρίβεια την περιφέρεια της γης

Και φτάνουμε στο σήμερα. Όπου όπως είπαμε ο άνθρωπος έχει πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών, καθήμενος απλά στην καρέκλα του. Μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα και ανακαλύψεις γίνονται γνωστές σε μικρό χρονικό διάστημα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Παρ’ όλα αυτά η θεωρία της επίπεδης Γης δεν έχει πεθάνει στα σκοτάδια της λήθης του χρόνου, αλλά φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ανασταίνεται σταδιακά βρίσκοντας όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση στην κοινή γνώμη πως είναι δυνατόν, ο άνθρωπος της άμεσης πληροφορίας και την στενής επαφής με την τεχνολογία, να πιστεύει σε μεσαιωνικές αντιλήψεις που έχουν καταρριφθεί προ πολλού; Πως είναι δυνατόν από τη στιγμή που αμέτρητες διαστημικές αποστολές έχουν βγει απ’ την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας με σκοπό την εξερεύνηση του Σύμπαντος και έχουν στείλει πίσω φωτογραφίες μια σφαιρικής Γης. Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι η Γη είναι επίπεδη ενώ όλοι οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι σφαιρικοί;

Οι υποστηρικτές της επίπεδης Γης λοιπόν κάνουν λόγο για μια μεγάλη συνωμοσία. Είναι όλα ψέματα! H Γη είναι, στην πραγματικότητα, ένας δίσκος με τον Αρκτικό Κύκλο στο κέντρο με ένα τείχος του πάγου 150 χιλιάδων μέτρων γύρω από την άκρη στην Ανταρκτική.

Η Μέρα και η νύχτα – που είναι και το βασικό επιχείρημα της κοινά αποδεκτής θεωρίας της σφαιρικής γης – εξηγούνται από την κυκλική κίνηση του ήλιου και της σελήνης που κινούνται σε κυκλική κίνηση 4989 μέτρων πάνω από το επίπεδο της Γης.

Όπως και οι προβολείς, οι ουράνιες σφαίρες φωτίζουν διαφορετικά μέρη του πλανήτη σε έναν κύκλο 24 ωρών. Στην επίπεδη γη, υπάρχει επίσης ένα αόρατο «αντι-φεγγάρι» που κρύβει το φεγγάρι κατά τη διάρκεια των σεληνιακών εκλείψεων.

Επιπλέον, η βαρύτητα στην επίπεδη Γη είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτη διότι το σχήμα του δίσκου θα κατέρρεε στον εαυτό της. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, ο επίπεδος δίσκος – Γη περιστρέφεται έως και 9,8 τετραγωνικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο και οδηγείται από μια μυστηριώδη δύναμη που ονομάζεται σκοτεινή ενέργεια.

Οι οπαδοί της θεωρίας πιστεύουν ότι οι επιστήμονες έχει χειραγωγηθεί, όπως και οι πιλότοι που ενώ ξέρουν ότι πετούν σε κύκλους γύρω από έναν δίσκο συμμετέχουν στην μεγάλη συνωμοσία.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τις κυβερνήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς για να κρύψουν το «πραγματικό σχήμα της Γης», με το βασικότερο οι δαπάνες των εταιρειών εξερεύνησης του διαστήματος για έρευνα και τεχνολογία, εταιρείες τύπου ΝΑΣΑ!!!

Η μεγαλύτερη όμως απόδειξη αφορά την πρόσφατη υπερκατασκευή της τεράστιας γέφυρας Jiaozhou Bay Bridge μήκους 41.6 χλμ στην Κίνα. Η γέφυρα κατασκευάσθηκε από τις δύο άκρες ταυτόχρονα. Οι μηχανικοί υπολογίζοντας ότι η Γη είναι στρογγυλή υπολόγισαν στα 41,6 χλμ αντισοσταθμία 44 εκατοστών. Όταν τελικά συναντήθηκαν είχαν διαφορά μόνο 4…

Βέβαια εδώ υπάρχουν επίσης  πολλά και σοβαρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα: Όπως αν η Γη είναι τελικά επίπεδη πως έχουμε τις εναλλαγές των εποχών; Πως έχουμε τις διαφορετικές ζώνες ώρας ανά τον Πλανήτη; Γιατί ο Ήλιος όταν σουρουπώνει πέφτει πίσω απ’ τον ορίζοντα; Γιατί ένα καράβι που αναχωρεί από ένα λιμάνι μετά από ώρα χάνεται; Αυτά και πολλά άλλα γεγονότα δεν χωρούν αμφισβήτησης και δεν θα συνέβαιναν σε μία επίπεδη Γη.

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:Έρευνα, Κώστας Καμπάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *