ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΗΣΙΟΔΟΥ

στις

Στο συγκεκριμένο άρθρο,θα προσπαθήσω να προσεγγίσουμε με μια ελληνοκεντρική ματιά,την δημιουργία του σύμπαντος του κόσμου και τους τρεις κατακλυσμούς απ’ όσο μπορούμε,τουλάχιστον ιστορικά,να γνωρίζουμε. Μια από τις καλύτερες πηγές για την δημιουργία του σύμπαντος κόσμου, είναι η Θεογονία του Ησιόδου.

Ο Ησίοδος υπήρξε ο δεύτερος σημαντικότερος αρχαίος ποιητής μετά τον Όμηρο. Γεννήθηκε στην Άσκρη της Βοιωτίας. Η ημερομηνία γεννήσεως του,δεν είναι γνωστή και υπολογίζεται μεταξύ 700 και 800 ΠΧ.

Σπουδαιότερα έργα του, η Θεογονία, έργα και ημέραι και ασπίς Ηρακλέους.

Μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για το όνομα του Ησιόδου και το έργο του την Θεογονία,μας δίνει ο καθηγητής και θεμελιωτής του κώδικα του «ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ», Σημαιοφόρου Θεολόγου «Δια της αναγνώσεως της Θεογονίας του Ησιόδου,γίνεται μέσω του κώδικος, η ΕΙΣΟΔΟΣ εις τα εσωτερικά νοήματα των φράσεων ΔΙΑ της μελέτης και αποκωδικοποιήσεως,συλλέγονται εντός της Διαννοίας ημών,τα ΕΣΟΔΑ των νοούμενων γνώσεων,το «ΗΣΙΟΔΕΙΟΝ Έργον»,αποκαλύπτεται ως ΗΣΙ-ΟΔΟΣ=εσωτερική φωτισμένη οδός και ΙΣΙΑ ή ευθεία ορίζει ότι ΕΣΥ-ως ΟΔΟΣ δια την ΟΣΙ-ΟΥ και ΟΥΣΙ-ΟΔΟΥΣ λόγου γίνεσαι ένας ΑΙΣΙ-ΟΔΟΞΟΣ αναγνώστης.

Ως αναζητητής των βαθύτερων και φωτεινών νοημάτων, αξιούσαι των ΕΣΟ-ΔΩΝ,εκ των ωφελίμων διδαγμάτων»

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:Έρευνα, Βασίλης Δεληβέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *