ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΩΣ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΓΝΩΣΤΩΝ BRANDS

στις

Η Μασονία ή αλλιώς Ελευθεροτεκτονισμός, λογίζεται ως μία μυστική πανθρησκεία της οποίας οι ρίζες χρονολογούνται κατά τη δεύτερη μετά Χριστόν χιλιετία. Ορίζεται πανθρησκεία γιατί στόχο δεν έχει την πίστη των ανθρώπων σε έναν συγκεκριμένο Θεό, αλλά την πίστη τους σε όποιο Ανώτερο Ον επιθυμεί ο καθένας, καθώς κανένας Άθεος δεν γίνεται δεκτός. Θεωρείται ότι είναι παρεκτροπή της Χριστιανικής θρησκείας και ξεκίνησε με την αλλαγή των χριστιανικών συντεχνιών των κτιστών (τεκτόνων – masons) του Μεσαίωνα σε ανεξίθρησκο σωματείο, στις αρχές του 18ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα αδελφοτήτων. Μέλος της οποιασδήποτε αδελφότητας μπορεί να γίνει ο κάθε έντιμος αλλά κι ελεύθερος, ενήλικας άνδρας με την προϋπόθεση ότι πιστεύει σε κάποια Ανώτερη Δύναμη ή σε κάποιο Ανώτερο Ον, αλλά και στην αθανασία της ψυχής. Ωστόσο αφορά μία μυστική δράση, κατά κανόνα του Μασονισμού, επομένως οι υποθέσεις και τα σενάρια για τις κρυφές του τελετουργίες αλλά και τα σύμβολά τους, είναι πολλές και αβέβαιες για την εγκυρότητα τους. Στη σύγχρονη εποχή ο Ελευθεροτεκτονισμός νοείται ως παγκόσμια αδελφότητα με πέντε εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο.

Καθίσταται συνεπώς προφανές, πως οι υποστηρικτές του είναι πολλοί. Αυτό που δεν αποτελεί και τόσο πρόδηλο, είναι τα μαγαζιά που λειτουργούν ως «κινητήριες δυνάμεις» της παγκόσμιας αγοράς, φέρουν μασονικά σήματα (=logo).

Αρχικά η γνωστή εταιρία “TOBLERONE”, φαίνεται πως στο λογότυπό της, έχει το γνωστότερο σύμβολο του Μασονισμού. Η Πυραμίδα, βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής του καθένα. Η Πυραμίδα, φαίνεται πως είναι το σημαντικότερο σύμβολο των Μασόνων. Η κορυφή της, συμβολίζει την ανώτερη τάξη, την ελίτ δηλαδή των ατόμων που αποτελούν την αδελφότητα. Το μεσαίο τμήμα της αποκρυσταλλώνει τα διάφορα κοινωνικά στρώματα που έχουν κάποια σχέση με τη κορυφή της Πυραμίδας και λογοδοτεί σ’ αυτή, ενώ το τελευταίο της τμήμα αντικατοπτρίζει την κατώτερη τάξη, που «παρασιτεί» εις βάρος των δύο ανωτέρων τάξεων.

Τις περίφημες Πυραμίδες και την σημασιολογία τους, δίνει την εντύπωση πως υποστηρίζουν και τα “McDonald’s”. Ίσως να μην γίνεται αντιληπτό με τη πρώτη ματιά αλλά αν η θέση στην οποία μπαίνει η ονομασία του ταχυφαγίου κάτω από το γνωστό M, μοιάζει να γίνεται η βάση δύο Πυραμίδων.

Ακόμα πιο δύσκολο να παρατηρηθεί η συγκεκριμένη πολύσημη Πυραμίδα, είναι στο σήμα των πασίγνωστων αναψυκτικών, ανθρακούχων νερών, αλλά και της τζιτζιμπίρας “Schweppes”. Πάνω από την κίτρινη ετικέτα με το όνομα της παραγωγής απεικονίζεται μία κόκκινη σφραγίδα, στην οποία φωτογραφίζεται η ημερομηνία ίδρυσης της εταιρίας κι ένα σύμβολο. Αν ενωθούν γεωμετρικά οι πλευρές του συμβόλου, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως πρόκειται γι’ ακόμα μία Μασονική Πυραμίδα.

Μία ακόμα Αμερικάνικη εταιρία, η μεγαλύτερη βιομηχανία καφέ στον κόσμο, με έδρα το Σιάτλ, κρύβει στο logo της κάποια ερωτηματικά ή κάποια σημάδια, που συχνά περνούν απαρατήρητα. Στο σήμα των “STΑRBACKS”, μπορεί κανείς να διακρίνει την εικόνα μιας αισθησιακής σειρήνας με μυστηριώδες βλέμμα. Αν όμως ενωθούν, με τον ίδιο τρόπο όπως στη “Schweppes”, τα τρία αστέρια περιμετρικά της σειρήνας, σχηματίζουν γι’ άλλη μία φορά την Πυραμίδα – σύμβολο της Ελευθεροτεκτονικής αδελφότητας.

Τα Μασονικά σύμβολα όμως δεν περιορίζονται μόνο σε τέτοιου είδους βιομηχανίες. Συγκεκριμένα:
Το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας “Mercedes – Benz”, είναι ξεκάθαρα αντιληπτό, πως φανερώνει μία ακόμα Πυραμίδα με αμφιλεγόμενη σημασία. Πυραμίδες επίσης, φαίνεται πως σχηματίζονται και στο logo της εταιρίας αυτοκινήτων “BMW’, μέσα στον κύκλο με τα λευκά και τα γαλάζια κομμάτια.

Η αθώα καμήλα, στη γνωστή μάρκα τσιγάρων “CAMEL”, είναι στ’ αλήθεια τόσο αθώα; Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα ζώο το οποίο ζει κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν και οι πυραμίδες, από τους αρχαίους χρόνους, η «καμπούρα» που ως γνωστών εξέχει από το υπόλοιπο σώμα της, μπορεί εύκολα να παρομοιαστεί με Πυραμίδα Ελευθεροτεκτονικών. Το ίδιο συμβαίνει και με την κλίση που έχουν δώσει στα πόδια της εικονιζόμενης καμήλας, αφού δεν φωτογραφίζεται στάσιμη αλλά εν κινήσει.

Στον τομέα του καπνού, ένα διαφορετικό σύμβολο, αυτό του ανοιχτού διαβήτη, σχηματίζει το λευκό τρίγωνο πάνω στην κόκκινη συσκευασία των τσιγάρων της μάρκας “Marlboro”. Ο διαβήτης, ο χάρακας και η ξυλόσφυρα, είναι μερικά ακόμη Μασονικά σύμβολα, τα οποία βασίζονται στα όργανα, με τα οποία θεωρήθηκε πως δολοφονήθηκε ο Χίραμ Άμπιφ, που αποτέλεσε τον ιδρυτή της Μασονίας.

Μία πρωτότυπη ιδέα, φαίνεται πως είναι το σήμα της γνωστής μάρκας “LG”, ένα μισοτελειωμένο προσωπάκι, το οποίο όμως αν το γυρίσεις ανάποδα κι ενωθούν οι λεπτομέρειες που έχει πάνω του δημιουργείται ένα εικονίδιο από το γνωστό σε όλους παιχνίδι pacman. Ωστόσο το κενό που υπάρχει και σε αυτό το εικονίδιο, παραπέμπει στο μασονικό σύμβολο της Πυραμίδας.

H εταιρεία VAIO, η οποία ως λογότυπο δεν χρησιμοποίησε τίποτα άλλο πέρα από την επωνυμία της, φρόντισε να παραπλανήσει αρκετά με τη δημιουργία του σήματός της. ΤΟ Α, το οποίο έχει γραφεί ως κάποιου τύπου Πυραμίδας… Φαίνεται πως ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση μιας λευκής τελείας ανάμεσα στα δύο άκρα της. Από τη μία οπτική πλευρά, μπορεί εύκολα να παρατηρήσει τον σχηματισμό της πυραμίδας τόσο στο Α όσο και στο γράμμα V. Από την άλλη η λευκή τελεία, στο σημείο που βρίσκεται, παρομοιάζεται με ένα μάτι.

Σκάναρε και προχώρησε την έρευνα:Έρευνα, Κλεοπάτρα Καρδολάμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *